Niet-alledaagse wijnen voor alledag English text
De Koning Drinkt Thuis | Eten | Pers | Links | Prijslijst | Wijnmakers |
Over Florian Fauth

Met Florian Fauth belanden we opnieuw in hartje Rheinhessen, in het dorpje Westhofen. De "See" is een vijver die rond een bron is ontstaan in het centrum van het dorp, vlakbij het "Seehof". Specialiteit van het huis zijn minerale witte wijnen, want van mineralen weten ze alles in de buurt van Westhofen. Typisch voor de streek is de zilte toets in geur en smaak. Fauth wil druivensoort de terroir maximaal tot uiting doen komen in zijn wijnen, wat volgens ons volkomen geslaagd is.
Net als Stefan Winter en Michael Gutzler is Florian Fauth mede-oprichter van het wijncollectief "Message in a bottle", dat een 20-tal jonge wijnmakers uit Rheinhessen verzamelt en dat kwaliteit en vernieuwing hoog in het vaandel voert.

De wijnen van het Weingut Seehof
Weissburgunder "vom Kalkstein"

Deze outstanding pinot blanc komt van een terroir met overwegend kalkbodem. Bleekgeel. Een zeer florale en minerale neus met impressies van appeltjes met kaneel en nat gras. Zeer fruitig in de mond: kruisbes en peer met een vleug vanille. Fris met een sterke minerale toets en rijpe zuren die lang blijven "hangen". Zeer mooi.

Scheurebe "vom Kalkstein"

Deze druif wordt, vanwege zijn sterk aromatische karakter, wel eens de Duitse tegenhanger van de sauvignon blanc genoemd. De scheurebe is een kruising van de riesling en een niet nader gespecifieerde druif (alleszins niet de silvaner, zoals dikwijls wordt aangenomen). Bleekgeel. In de neus inderdaad hele wolken cassis. Indrukwekkend aromatisch. In de mond beendroog met een onderbouw van pittige zuren. Een zeer aangename verrassing.

© DE KONING DRINKT. Laatst gewijzigd op 27/08/2011