25/05/2015. Campania = Setaro +
Maffini
De Koning Drinkt rukt op in Italië en staat nu voor de poorten
van Napels. De provincie heet Campania. Op de flanken van de Vesuvius
maakt Massimo
Setaro heerlijke minerale wijnen. De falanghina
en caprettone (of coda di volpe) zijn de typische
witte wijnen van de streek. De aglianico en de
piedirosso de typische rode. Veel verder naar het
zuiden, in de ruwe, bergachtige streek Cilento, maakt Luigi
Maffini aglianico en fiano (dit is een andere
typische locale witte). Lees er meer over op deze pagina.
25/05/2015. Burgundersorten uit Baden
Vanuit de Kaiserstuhl in het Duitse Baden hebben ons opnieuw vurige
weissburgunders en spätburgunders bereikt. Josef
Michel weet als geen ander hoe je concentratie aan mineraliteit
kan paren in de "Burgundersorten". Net zoals de Weissburgunder
Schlossberg is de Spätburgunder Alte Reben
opnieuw buitengewoon. Voor de zomer bevelen wij twee frisse wijnen
aan met een uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding: de Grauburgunder
Castellberg en de Kappellenberg Spätburgunder.
Beide frisse en zomerse topkwaliteit onder de 10 euro.
26/03/2015. Nieuwe jaargangen van Ciù Ciù
Nieuw is een spitante jaargang 2014 van de Ciù
Ciù-wijnen Oris, Evoè
en Bacchus. Voor de Oppidum zijn
we aanbeland bij jaargang 2010. Een nieuw Ciù Ciù-product
in ons gamma is de rode San Carro. Dit is een cuvée
van sangiovese, merlot en barbera
die onmiskenbaar de stempel van het huis draagt: de vuist (kracht)
in de fluwelen handschoen (elegantie).
26/03/2015. Jaargang 2013 van de St. Magdalener
Jaargang 2013 van de St. Magdalener van het
Untermoserhof is nu voorradig: een uitstekende, bijna klassiek
te noemen jaargang van dit unieke product op basis van de vernatsch-druif.
De "Magdalener" is een lichte en kruidige rode wijn (97%
vernatsch, 3% lagrein), die dankzij een korte vatrijping toch een
stevige structuur heeft. Veelzijdig ook, een wijn die je gekoeld
kan drinken en die zijn mannetje staat bij zowel vlees als vis.
Sterk aanbevolen!
26/03/2015. Minerale bio-silvaners uit Bingen
Het huis Riffel
(uit Büdesheim, een deelgemeente van Bingen aan de noorderlijke
grens van Rheinhessen) staat bekend om zijn minerale rieslings en
silvaners. De wijngaarden van Riffel liggen op de Rochusberg, die
onderdeel is van een kwartsietrichel die zich uitstrekt van de Taunus
tot de Hunsrück. Terroir troef dus. De Scharlachberg
Silvaner TURM 2013 is door Wein Plus uitgeroepen tot een
van de beste Duitse silvaners van jaargang 2013. (Deze Duitse wijnsite
vindt trouwens dat de silvaners uit Rheinhessen die uit Franken
doorgaans overklassen.) Dit is inderdaad een silvaner die qua mineraliteit,
concentratie en fruitgedrevenheid weinig gelijken kent. Hij is de
overtreffende trap van de Binger Silvaner Quarzit 2013,
die ook niet bepaald verlegen zit om mineralen en materie. Alle
wijnen van Riffel zijn BIO gecertifieerd, al hebben ze dat niet
echt nodig om wijnliefhebbers van hun zuiverheid te overtuigen.
|