De Koning Drinkt
Thuis    Pers    Links    Prijslijst    Wijnmakers  
Wie zijn wij?

De Koning Drinkt heeft als missie het aanbieden van authentieke en streekgebonden wijnen tegen een gunstige prijs-kwaliteit-verhouding. Onze scope sinds 2004: typische wijnen uit Italië, Oostenrijk en Duitsland. Wij hebben wat anderen niet hebben. Wij waren een van de pioniers van de Oostenrijkse wijn in België.

Nieuwsbrief

Schrijf in op onze nieuwsbrief! Waarmee wij u regelmatig op de hoogte houden van nieuwe aanwinsten, promoties en proeverijen. Wij gebruiken uw emailadres enkel voor onze eigen nieuwsbrief. Uitschrijven kan op eenvoudig verzoek.

Volgende proeverij
Herfstproeverij op zondag 25 oktober van 14 tot 18 uur, in Salle Jeanne, Turnhoutsebaan 5 in 2100 Deurne.
Nieuws

25/05/2015. Campania = Setaro + Maffini

De Koning Drinkt rukt op in Italië en staat nu voor de poorten van Napels. De provincie heet Campania. Op de flanken van de Vesuvius maakt Massimo Setaro heerlijke minerale wijnen. De falanghina en caprettone (of coda di volpe) zijn de typische witte wijnen van de streek. De aglianico en de piedirosso de typische rode. Veel verder naar het zuiden, in de ruwe, bergachtige streek Cilento, maakt Luigi Maffini aglianico en fiano (dit is een andere typische locale witte). Lees er meer over op deze pagina.


25/05/2015. Burgundersorten uit Baden

Vanuit de Kaiserstuhl in het Duitse Baden hebben ons opnieuw vurige weissburgunders en spätburgunders bereikt. Josef Michel weet als geen ander hoe je concentratie aan mineraliteit kan paren in de "Burgundersorten". Net zoals de Weissburgunder Schlossberg is de Spätburgunder Alte Reben opnieuw buitengewoon. Voor de zomer bevelen wij twee frisse wijnen aan met een uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding: de Grauburgunder Castellberg en de Kappellenberg Spätburgunder. Beide frisse en zomerse topkwaliteit onder de 10 euro.


26/03/2015. Nieuwe jaargangen van Ciù Ciù

Nieuw is een spitante jaargang 2014 van de Ciù Ciù-wijnen Oris, Evoè en Bacchus. Voor de Oppidum zijn we aanbeland bij jaargang 2010. Een nieuw Ciù Ciù-product in ons gamma is de rode San Carro. Dit is een cuvée van sangiovese, merlot en barbera die onmiskenbaar de stempel van het huis draagt: de vuist (kracht) in de fluwelen handschoen (elegantie).
26/03/2015. Jaargang 2013 van de St. Magdalener

Jaargang 2013 van de St. Magdalener van het Untermoserhof is nu voorradig: een uitstekende, bijna klassiek te noemen jaargang van dit unieke product op basis van de vernatsch-druif. De "Magdalener" is een lichte en kruidige rode wijn (97% vernatsch, 3% lagrein), die dankzij een korte vatrijping toch een stevige structuur heeft. Veelzijdig ook, een wijn die je gekoeld kan drinken en die zijn mannetje staat bij zowel vlees als vis. Sterk aanbevolen!


26/03/2015. Minerale bio-silvaners uit Bingen

Het huis Riffel (uit Büdesheim, een deelgemeente van Bingen aan de noorderlijke grens van Rheinhessen) staat bekend om zijn minerale rieslings en silvaners. De wijngaarden van Riffel liggen op de Rochusberg, die onderdeel is van een kwartsietrichel die zich uitstrekt van de Taunus tot de Hunsrück. Terroir troef dus. De Scharlachberg Silvaner TURM 2013 is door Wein Plus uitgeroepen tot een van de beste Duitse silvaners van jaargang 2013. (Deze Duitse wijnsite vindt trouwens dat de silvaners uit Rheinhessen die uit Franken doorgaans overklassen.) Dit is inderdaad een silvaner die qua mineraliteit, concentratie en fruitgedrevenheid weinig gelijken kent. Hij is de overtreffende trap van de Binger Silvaner Quarzit 2013, die ook niet bepaald verlegen zit om mineralen en materie. Alle wijnen van Riffel zijn BIO gecertifieerd, al hebben ze dat niet echt nodig om wijnliefhebbers van hun zuiverheid te overtuigen.

>>> Ouder nieuws

DE KONING DRINKT BVBA
Wenigerstraat 55, B-2150 Borsbeek
Tel. +32 3 322 75 43
E-mail: dekoningdrinkt@busmail.net
BTW: BE 0864 161 419
Bank: Argenta 979-6156958-82

Ons contacteren? Stuur ons een e-mail of telefoneer. Bij ons langskomen? Graag eerst een afspraak.

© DE KONING DRINKT. Laatst gewijzigd op 10/07/2015